31 Temmuz 2012 Salı

Geleneksel Lezzet: Güllaç / Ramazanın vazgeçilmez tatlısı

Malzemeler:10-11 yaprak güllaç
2,5 litre süt
750 gram tozşeker
1 paket şekerli vanilin
Dövülmüş ceviz ve antep fıstığı
Kiraz şekerlemesi

Hazırlanışı:Süt ve şekeri kaynatın. Vanilini ekletip ılıtın. Bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin. Üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin. Diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin. Bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın. Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. Tepsiyi buzdolabında 1,5 saat bekletin. Servisten önce üzerini kiraz şekerlemesi, dövülmüş ceviz veya antep fıstığı ile süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder